A Room with a View

For a modern and clean look, the minimalist exterior palette includes stone, glass and timber. The strong first impression with curved eaves and a butterfly roofline is made by the design along the contours of the land and taking from the bushland surroundings. The main roof was inspired by the shape of a gum leaf and is made of ALUCOBOND® Champagne metallic. On the north side, the combination of glass, steel and a cantilevered deck creates a felling of lightness, as if the home is floating above the vineyard.

悬臂式甲板

The first home is anchoring into the hill and contributing to its solid structure.

屋体

All the main living areas and bedrooms face north and overlook the major views. That stretches towards Kinglake National Park and the Yarra Valley. Perched on a relatively steep, north-facing slope, the home’s main objective was to make the most of the magnificent views from north to east.

The features which usually characterize a traditional house have been dispensed: parapet walls, clearly visible window frames, perceptible storeys, and symmetrical roof surfaces.

博登湖侧

The architects, Biehler and Weith,

demonstrate how a well-thought-out façade grid

can create building near Lake Constance

They have created an envelope

comprising rear-ventilated

large-format ALUCOBOND® tray panels

with dark joints

covering the whole building in a grid format

The result is a sculptural building unique in terms of scale.

博登湖外景

The building’s linearity and its openings,

its slanting lines and the resulting perspectives

are spatially organized by the matrix

created for this space.

The colors selected lend the building

its subtle, timeless elegance.

博登湖车库
洛杉矶街景

The resulting façade design for the L-shaped building appears as an abstract series of colored metal cubes created from ALUCOBOND® and installed at five variable depth: From a thematic standpoint they wanted to introduce dynamism through depth.

洛杉矶阳台

This building is lacated on a prominent corner

(Mission and 10th streets)

We were asked to create a more vibrant landmark.

Arquitectonica was brought in to re-design the façade of the building.

“We were asked to re-think the exterior,”

said architect

洛杉矶外墙

The varying façade depths “were accentuated by the colour palette,” according to cheng, who said the architects wanted to incorporate red in the building as one of San Francisco’s more prominent colors associated with both the city’s Golden Gate Bridge.